Riuland
[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text][/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text animation_delay=”0″]

RIU Hotels & Resorts introduceert deze zomer RiuLand, het nieuwe RIU-concept voor het amusement van kinderen. Het concept is ontwikkeld door de afdeling Amusement van de RIU-keten. Het nieuwe programma, dat herkenbaar is aan een eigen logo en eigen muziek, biedt kinderen van 4 tot 12 jaar activiteiten die afgestemd zijn op hun leeftijd. De activiteiten zijn gebaseerd op vermaak, maar ook op educatieve waarden als culturele en ecologische diversiteit.


RiuLand wordt vanaf mei ingevoerd in alle ClubHotels in Spanje en Portugal. Het is ontstaan uit de behoefte het amusementsprogramma van RIU te verbeteren en te moderniseren. Het nieuwe programma is gebaseerd op activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen (Club 4.7 en Club 8.12). Deze activiteiten zijn vooral gericht op buitenspelen, fysieke activiteit en groepsverband, maar hiertegenover staan ook wat rustiger activiteiten zoals creatieve bezigheden en bordspelletjes.

Spelenderwijs de wereld leren kennen
RIU heeft een programma van 12 themadagen voor elk kind dat het nieuwe RiuLand binnenstapt. Bijvoorbeeld Aqualand, gebaseerd op zwembadspelen, of Piratenland, een dag vol van woeste piratenspelen en schatzoeken.

Op twee van de themadagen wordt plezier gecombineerd met educatieve zaken. Riu World biedt de bijzondere mogelijkheid voor kinderen om kennis te maken met andere culturen, variërend van de Dominicaanse Republiek tot Papoea Nieuw Guinea door middel van kinderspelen uit die gebieden, de zogenaamde Wereldspelen. Daarnaast biedt EcoLand kinderen de mogelijkheid het ecosysteem van de omgeving van het hotel te leren kennen, waarbij verschillende activiteiten het besef van het belang van bescherming van de leefomgeving proberen te vergroten bij de kinderen.

ClubHotel is het type hotel van RIU dat het meest gericht is op gezinnen. Het brede aanbod van sportfaciliteiten en andere activiteiten maken dit type hotel uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, voor jongeren, voor hen die zich nog jong voelen en voor sportliefhebbers. Bovendien bieden alle ClubHotels all inclusive service, waardoor gasten vrij zijn te kiezen voor een restaurant of bar op het tijdstip dat hen het beste uitkomt.
In deze eerste fase van de implementatie van dit concept beschikken de volgende hotels over RiuLand: ClubHotel Riu Oliva Beach Resort (Fuerteventura), ClubHotel Riu Paraiso Lanzarote Resort (Lanzarote), ClubHotel Riu Waikiki, ClubHotel Riu Gran Canaria en ClubHotel Riu Vistamar (de drie hotels op Gran Canaria), ClubHotel Riu Chiclana (Cádiz), ClubHotel Riu Tropicana (Mallorca) en hotel Riu La Mola (Formentera). Ook het nieuwe ClubHotel Riu Guarana, dat in juni van dit jaar geopend wordt in de Algarve in Portugal heeft een RiuLand. Later zal dit ook gelden voor de andere RIU ClubHotels in bestemmingen op het Afrikaanse en op het Amerikaanse continent.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]